Skip to content

Hvad er Danmark for dig?

Hvad er Danmark for dig?” – Sådan lød overskriften på den mail jeg modtog for noget tid siden… Kort fortalt, så blev jeg rost for mit arbejde og dernæst opfordret til at deltage i en fotokonkurrence på vegne af den Danske ambassade i Ukraine. Konkurrencen var relativt simpel – Jeg skulle blot indsende et eller flere fotografier, som svar på spørgsmålet “Hvad er Danmark for dig?”!

Prøv at stille dig selv det samme spørgsmål og erstat dit svar med et fotografi – er det simpelt, eller hvad tænker du?

Sandsynligvis spam

Jeg vil være ærlig og sige, at jeg i første omgang tænkte at dette måtte være spam og lagde ikke mere i det og var faktisk lige ved at slette mailen, men i modsætning til at slette beskeden (den så meget reel ud, meget!), så valgte jeg at tjekke indholdet og de enkelte links samt referencer – de roste mig en del.. hvad skal jeg sige!
Resultatet var, imod mine forventninger, at det muligvis ikke var spam alligevel, men at det drejede sig om en reel opfordring. Jeg valgte at springe ud i det og sendte nogle fotografier retur med en tak for deres henvendelse. Dernæst tavshed… er det normalt i Ukraine? Jeg må erkende at jeg ikke har tænkt meget over det i en længere periode, lige indtil i starten af denne uge, hvor der tikkede en ny mail ind fra den tidligere afsender…

Dit fotografi er blevet valgt

Mailen forklarede ganske enkelt at mit fotografi var blevet udvalgt som en del af fotoudstillingen i Ukraine den 6. – 14. oktober, hvor de afholder et kæmpe arrangement med deltagere fra bl.a. det danske erhvervsliv o.s.v..
Jeg er fortsat lidt forvirret, men også lidt stolt – stolt fordi jeg valgte at deltage på trods af en kæmpe skepsis og stolt fordi, at jeg leverede “mit danmark” som et bidrag til et danske initiativ og blev dermed igen repræsentant for Danmark i udlandet!

Gevinsten er…

Den eneste ulempe er dog at jeg ikke selv kommer til at se udstillingen, da dette ikke var en del af præmien. Det ville dog være en fantastisk oplevelse og ikke mindst et sjovt eventyr, men det er måske lige at presse lykkeposen en tand for meget eller hva’? Jeg må da erkende at jeg helt vildt gerne ville se det samlede resultat – 20 fotografer med hvert deres fotografi med deres version af Danmark.
Min opfordring til jer – og dette er også læringen fra denne historie – Spring ud i de opgaver, som I bliver stillet også selvom det måske ikke altid er noget I har styr på eller er trygge ved.
Stol på jer selv og jeres kompetencer… I kan meget mere end I selv går og tror og ellers er der ikke andet for end at lære det undervejs!

Yderligere information

  • I kan se mere om udstillingen på http://ukraine.um.dk/en/danish-days-in-kharkiv-2017/photo-contest-and-exhibition
  • Fotografiet som jeg indsendte var fra serien “Alene i mørket”, som I kan se på https://www.falkenbergthomsen.dk/project/alene-i-moerket/
  • Fotografiet som vandt er det samme som jeg har brugt til artiklen.
Posted in:Standard

Show comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *