Skip to content

Bagom – Optagelser i Zoologisk Have København

En tur i Zoologisk Have København er altid en god oplevelse, men når oplevelsen bliver udvidet og skal opleves fra luften, så er det nu lidt mere specielt!

Jeg har været så heldig at få til opgave at lave droneoptagelser til et program om ZOO. Et spændende sted at flyve og for mange en sjældenhed og heldigvis er både Zoologisk Have, Københavns Politi og Hærens Officerskole nogle fantastiske samarbejdspartnere når det handler om droneflyvning i netop dette område.

ZOO havde, ved denne opgave, valgt at byde os indenfor før åbningstid, da det ikke ville være muligt at gennemføre optagelserne hvis der var gæster overalt i haven. Dette betød at flyvningen skulle starte fra solopgang og slutte før officiel åbningstid dvs. senest kl. 10.00 hvor dørene bliver åbnet op for gæster i vinterperioden.

Filmen “Behind the scenes – Droneoptagelser i Zoologisk Have”

Planlægning før droneflyvning

At gennemføre en flyvning i ZOO kræver planlægning både i forhold til de enkelte optagelser, som vi er blevet bedt om at lave, og selvfølgelig også i forhold flyvesikkerheden. Alt bliver planlagt omhyggeligt og undervejs bliver dette til en drejebog for selve dagen. Eksempelvis vidste jeg at en overflyvning skulle gennemføres kl. 0819 fra et specifikt punkt, da dette ville betyde at ZOO tårnet og solens placering ville komplementere hinanden og dermed give et utroligt flot billede.

Sikkerheden og reglerne skal overholdes når en droneflyvning skal gennemføres. En ting er at sætte dronen i luften, men alt forberedelse hjemmefra kræver også en fysisk gennemgang.

Der er masser af forhindringer og udfordringer ved at flyve i et område som ZOO og samtidigt skal der tages højde for eventuelle faremomenter eller forudsete hændelser – i sidste ende er ansvaret 100% mit og personligt er jeg af den holdning, at jeg gerne vil have styr på alle detaljerne inden jeg iværksætter. 

Zoologisk Have København
Dronefotografi af Zoologisk Have København. Foto: Claus Falkenberg Thomsen

Forhindringer som ikke kan ses ved første øjekast

I ZOO er der utrolig mange træer, som umiddelbart ikke kan ses på de tilgængelige kort og samtidigt er der mange byggeprojekter i gang, som resulterer i mange nye forhindringer både i form af maskiner, kabler i luften og barrierer i form af hegn og byggematerialer.

Disse forhindringer resulterede i at flere af de planlagte flyvninger ikke kunne gennemføres da dronen ganske enkelt ikke kunne komme langt nok ned og samtidigt have nok manøvrerum til at få de ønskede optagelser – sandsynligheden for sammenstød med træer og kabler i luften var i dette tilfælde for stor. Det handler om at kende sine begrænsninger og ikke mindst være klar til at gå på kompromis med ens ønsker når det gælder sikkerhed.

Posted in:BlogVlog

Show comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *