Skip to content

En hyldest til Amager Strandpark nr 3

Planlægning, planlægning og så en smule held!

En god kollega skulle lave en musikvideo og i den forbindelse blev jeg tilbudt at lave droneoptagelserne til denne video, men som de fleste nok også ved, så er en af betingelserne for at kunne flyve afhængigt af vejrforholdene og planen for netop denne musikvideo krævede masser af lys og en spændende location, som stemte overens med sangens indhold.

Stedet hvor de ville filme var på Amager Strandpark med en flot horisont i baggrunden.

“Vejrudsigten for de næste 5 dage består primært af regn og blæst med undtagelse af tirsdag – tror du at det er en mulighed?”

Nu er vejret i Danmark kendt for at være ustadigt og en 5 døgns prognose kan ændre sig rigtig meget i både en positiv og negativ retning. Da jeg blev spurgt om det var en mulighed sagde jeg selvfølgelig ja, men med det forbehold, at optagelserne måtte aflyses hvis vejret ikke tillod en sikker flyvning. Mandag aften, dagen inden den planlagte flyvning, kontrollerede jeg ivrigt vejrudsigten samt forholdene ude på Amager Strandpark – umiddelbart så alt positivt ud, hvorfor jeg meldte ok til droneoptagelserne.

Solskin og blå himmel – perfekt lys

Tirsdag eftermiddag mødtes vi alle sammen. Bandet havde deres gear med og dronen var klargjort. Vejret var ikke bare ok, det var næsten perfekt – Temperaturen var lav og det blæste lidt, men heldet havde bestemt tilsmilet os. Vi valgte at gøre alt klart og kort før den gyldne time satte ind påbegyndte vi optagelserne. Forbipassageren stoppede op og fulgte med i vores optagelser hvilket blot resulterede i, at bandet gav den hele armen! Knap 1,5 time senere sagde vi pænt farvel til hinanden – opgaven var løst og optagelserne var i hus!

Tid til reflektion ovenpå den første solskinsdag i 2018 ved Amager Strandpark

Når jeg er ude og fotografere eller filme bliver jeg ofte grebet af situationen og dette betyder helt bogstaveligt, at jeg laver et mentalt studio af hele området. Fordelen ved dette er selvfølgelig, at jeg aflæser området væsentligt bedre og dermed også får mulighed for at udnytte det naturlige lys, detaljer og muligheder, men det kan også resultere i at jeg glemmer at kigge udover disse rammer ser andre muligheder – det er altid en svær balance og det er bestemt en udfordring, som jeg ofte står overfor.

På Amager Strandpark er der ganske enkelt muligheder for fange nogle helt fantastiske billeder og forskellige kompositions muligheder også selvom mit fokus konstant er på bandet og deres ønsker.

I forbindelse med optagelserne til musikvideoen valgte jeg at lave lidt ekstra optagelser da atmosfæren, omgivelserne og den flotte himmel indbød til droneflyvning. Resultatet blev til nogle fraklip som jeg har valgt at samle til en lille hyldestfilm for Amager Strandpark nr 3 – dagen fortjener ganske enkelt at blive hyldet.

Det skal nævnes, at jeg ofte vælger at lave lange videosekvenser dvs. at jeg ikke stopper optagelserne mens dronen bliver positioneret eller når jeg skifter imellem de enkelte optagelser. Det har sine fordele og ulemper. Fordelen er selvfølgelig at jeg har mere materiale at arbejde med når dagen er omme og derfor ikke kun begrænset til de enkelte optagelser. Ulempen er at filerne fylder en del mere og det tager længere tid i forhold til redigeringsarbejdet og udvælgesesprocessen.

Posted in:Aside, Video

Show comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *