logo

Fotograf – Falkenbergthomsen

Sand-skulptur-festival i zoo

Zoologisk Have i København har i år åbnet en ny attraktion, som de kalder for Sand-Skulptur-Festival.
Det er en meget imponerende samling af skulpturer af forskellige dyr, som de har fået fremstillet, og en af figurerne er af bl.a. en hunelefant og hendes unge!
Du kan se mere om udstillingen på http://www.zoo.dk – Zoologisk have er bestemt et besøg værd og samtidigt støtter du en god sag.

Har du 32 sekunder – Ny intro er netop lagt på YouTube

En ny intro er lagt på YouTube.

Et lille hyggeprojekt om at lave en ny intro, indeholdende nogle af de projekter som jeg har lavet, som en præsentation for Falkenbergthomsen og måske i kommende vidoer på YouTube.

Fotografering af objekter i bevægelse

Ønsker du at fotografere objekter i bevægelse hvor eksempelvis et tog er i fokus mens omgivelserne er sløret pga. fart?

Det er faktisk ikke så svært som det lyder – det hele handler om at sænke lukkehastigheden og holde fokus på objektet mens det bevæger sig…
Tricket er at sætte en specifik lukketid som er tilpasset objektets hastighed kontra din bevægelse – er lukkehastigheden eksempelvis alt for høj, så vil hele scenen blive fastfrosset og dermed vil alt indhold blive frosset på lige fod med ens objekt.
Nedenstående billedserie er blevet fotograferet i dagslys med en skyfri himmel. Indstillingerne på kameraet er ISO 100, f4, 1/50 og på selve objektivet (24-105mm) har jeg monteret et ND-filter, som gør det muligt at fotografere med en så lav lukkehastighed under disse forhold.

Indspilning af nyt musik nummer

Så er vi tilbage i Bonke Recording Studio for at indspille et nyt nummer med Bettina Bagger og Philip Petersen.
Musikken er på plads og optagelser til musikvideoen kan iværksættes.

Det er et yndigt land – Esrum sø omgivet af mark og eng

En af Nordsjællands perler er Esrum sø. Omgivelserne er som taget ud af et Morten Korch univers og krydret med Gribskov på modsatte side.
Ofelia Plads

Ofelia Plads – langs kanalen i København

Et unikt sted i centrum af København som tilbyder et selvstændigt frirum med en unik udsigt.Bagved Skuespilhuset i centrum af København ligger Ofelia Plads med direkte udsigt til Det Kongelige Teaters Operahus.
Frederiks Kirke

Frederiks Kirke

Med udsigt udover byens tage indtager Frederiks Kirke sin egen plads med sit eget kuppelformet tårn.

Skuespilhuset – Gå planken ud

En tur rundt om Skuespilhuset, langs kanalen, er en fantastisk måde at udøve den danske hygge på, uanset om man ender ved Ofelia Plads eller Nyhavn.

Vopnafjördur – Bundfaldskerneboring i nordøst Island

En B-roll film fra Vopnafjördur hvor forskerne foretog bundfaldskerneboring på frostne søer i det nordøstlige Island. Et helt fantastisk sted med masser af naturskønne perler!

En stor tak til holdet bag denne ekspedition:

  • Skafti Brynjólfsson, Icelandic Institute of Natural History
  • Wesley Farnsworth, University Centre in Svalbard (UNIS)
  • Ívar Örn Benediktsson, University of Iceland
  • Anders Schomacker, UiT The Arctic University of Norway
  • Claus Falkenberg Thomsen, Video- and stills photographer and producer

Vesterhavet – En naturoplevelse i særklasse

Vestkysten er en naturoplevelse i særklasse. Sandklitter, bunkere, fyrtårne er blot nogle af de attraktioner som du kan finde langs kysten inklusiv nogle af de smukkeste strande i Danmark.

Filmen er en lille hyldest til Lyngvig fyr, som er placeret mellem Hvide Sande og Søndervig – det er bestemt et besøg værd.